Vildängens Nutter Butter

Publicerat den i hästarna

Butter som han kallas till vardags är en minishettishingst född 2017, e. Design To Make a Difference, u. Cream & Sugar. Vi lärde först känna Butter när han bara var några dagar gammal, eftersom vi fotograferade åt hans uppfödare som vi känt sedan 2016. Butter var ett av hennes föl som hon fick förra året och vi blev såklart fästa vid honom redan från början, men då hade vi redan tillräckligt med hästar. Hoppa fram ett år och vi går i väntans tider på att Smára ska föla medan Peach har flyttat hem till mamma. Vi är då väldigt sugna på att skaffa någon liten häst som vi kan träna vid sidan av Smára samtidigt som vi väntar på att fölet skulle växa upp. Dessutom skulle det ju vara fantastiskt med lite "jämnårigt" sällskap till fölet så att de alltid skulle ha varandra. Så vi hörde av oss till Butters uppfödare och frågade om hon hade någon liten mini som skulle passa oss, och då visade det sig att Butter fanns kvar hos henne men letade ett nytt hem. Självklart vart det menat att han skulle bli en del av vårat lilla team. Under sommaren stod han dock kvar hos uppfödaren och det var inte förrän under hösten som han äntligen flyttade hem till oss.

 
Butter är en väldigt fin liten kille med hjärtat på helt rätt ställe. Han är otroligt charmig och mysig och underbar på alla sätt och vis. Han är väldigt mogen för sin ålder och vi brukar skämta om att han är mer som en liten gubbe än en ettåring. När han flyttade till oss fick han genast släppas in med storhästarna, men Butter blev genast en i gänget och brydde sig inte alls om att han bara gick upp till knäna på de stora. Nu efter att Lótus har vänjts av från mamma går dock Lótus och Butter tillsammans med de andra småhingstarna och snacka om att de klickade från första början! De älskar helt enkelt varandra och det ska bli så himla härligt att se dem växa upp tillsammans. Samtidigt som de alltid har sällskap av varandra. 

 
Butter är dock inte bara en gullig liten sällskapsponny, utan tanken är som sagt att träna honom som precis vilken annan häst som helst - förutom att vi såklart inte kan rida honom. Butter har redan börjat tömköras lite försiktigt och förhoppningen är att kunna köra in honom i sommar som 2-åring. Han är dessutom tricktränad och kan redan flera trick. Och i övrigt så är han ju otroligt fin och lovande inför framtiden, så självklart ska vi ställa ut honom och tävla med honom. I somras var han med på en utställning där han belönades med 38p och silver, vilket är väldigt bra för en ettåring. Kanske kan han till och med bli en godkänd hingst. Han har ju verkligen psyket för att behållas som hingst trots allt, då han är fruktansvärt lugn och harmonisk i alla lägen. Ska verkligen bli roligt att se vad det blir av honom!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

BLOGGDESIGN | JOHANNAEWA.se