Smára från Klockarfallet

Publicerat den i hästarna

Smára är en islandshäst. Hon är född 2008, e. Gymir från Klockarfallet, u. Fífa från Klockarfallet, ue. Sleipnir frá Laufhóli. Smára föddes hemma hos Emelie, eftersom Emelie köpte Smáras mamma när hon var dräktig. Smára var dock resultatet av en tjuvbetäckning, så uppfödaren som sålde henne var inte helt säker på att Smáras mamma var dräktig eller inte, men OM hon var det och om det skulle bli ett stoföl så stod det skrivet i köpekontraktet att hon skulle återgå till uppfödaren efter avvänjningen. Och så blev det. Emelie har dock följt Smára genom åren och försökt att köpa henne, och 2015 blev det verklighet och hon flyttade hem till oss!


Smára är en otroligt älskad liten häst och passar perfekt in i våran lilla familj. Precis som Peach är hon fantastisk och oersättlig. Smára är en fyrgångare, dock så har hon inte tölten naturligt. Hon har aldrig visat den som föl eller i hagen, och inte heller under ryttare. MEN vi har börjat träna på det och hon börjar förstå takten mer och mer. I nuläget jobbar vi på grundtölten och hon gör framsteg för varje dag. Till vardags tränar vi även på dressyr, rider på härliga uteritter, men vi har även hoppat lite då och då, vilket Smára tycker är väldigt roligt. 

 
Eftersom Smára är en sådan fantastisk häst med tre stycken väldigt fina gångarter har vi varit väldigt sugna på att ta föl på henne. Speciellt eftersom Emelie även ägde Smáras mamma och eftersom Smára vuxit upp hos Emelie. Så förra året tog vi chansen och skickade iväg henne på betäckning hos den vackra islandshingsten Mjölnir från Aspås, och i somras föddes hennes föl!
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

BLOGGDESIGN | JOHANNAEWA.se