Lótus från Grenryda

Publicerat den i hästarna

Lótus är då såklart Smáras föl som hon fick i somras, e. Mjölnir från Aspås. Vi har länge tyckt att Smára är en mycket trevlig häst med väldigt fina gångarter, så självklart blev man ju väldigt sugen på att ta föl på henne. När det sedan visade sig att Mjölnir inte stod alls så långt bort från oss så var det ju ett helt perfekt läge att lämna iväg henne på betäckning. Jag har aldrig haft föl tidigare heller, så hela processen var ju otroligt spännande. Att välja hingst var väldigt lätt, då vi framförallt föll för Mjölnirs vackra färg och uttryck, men även för hans personlighet då han ska ge otroligt trevliga avkommor. Självklart hade man kunnat välja en högre bedömd hingst, men vi letade efter någon som skulle komplettera Smára väldigt bra, och jag tror verkligen att det blev rätt hingst. Att följa Lótus redan från början i mammas mage var så himla roligt och spännande, från de första fölsparkarna i magen till självla födseln! Och till slut fick vi en mörk liten skäck som föddes efter kl 03 på natten den 11:e juni 2018. 

 
Lótus var en livlig krabat redan från födseln, full av bus och påhitt. Mamma Smára hade fullt upp med att hålla koll på honom i början och nog har vi också haft händerna fulla med honom stundtals. Men det har helt klart varit värt varenda sekund. Lótus är fantastiskt gosig och kärvänlig och väldigt kontaktsökande. När han var liten var han nästan lite FÖR modig och på, men han har hela tiden varit helt underbar och snäll. Lótus har under sommaren vuxit upp med tre andra föl i hans ålder, dock halvblod, men han har verkligen kunnat busa precis hur mycket som helst och leva rövare, då alla fyra föl blev hingstar! 

 
Lótus är en femgångare, precis som sin pappa och visar upp alla fem gångarter fritt i hagen, gärna lite hullerombuller. Under tiden som han vuxit har han dock kunnat separera gångarterna mer och mer och det vi kan se är att han är helt otroligt fin. Han har väldigt vägvinnande och avslappnad skritt, luftig och fin trav med schvung, taktfast tölt, snabb och säker pass och fin och rund galopp. Han har verkligen hela framtiden för sig och förhoppningsvis blir han en riktigt fin tävlingshäst. Och om inte så är han redan en urmysig och snäll individ som trots sin ålder på 6 månader redan kan vara inne själv i stallet, stå uppbunden i gången och dessutom få benen spolade i spolspoltan. Vi får enkelt se vad det blir av denna lilla herre. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

BLOGGDESIGN | JOHANNAEWA.se